De beste kleding voor een fotoshoot

Heb je binnenkort een fotoshoot? Super leuk! Je wilt natuurlijk wel het perfecte plaatje. Stem je kleding daarom goed af op de omstandigheden en jouw figuur. Ik heb de beste tips en kleding adviezen voor je verzameld. Met de volgende richtlijnen weet je zeker dat je kleding bijdraagt aan een leuke foto. Dat worden foto's om naar terug te kijken!

Houd de temperatuur en omgeving in je achterhoofd

Een fotoshoot moet leuk en ontspannen zijn. Het kan dan ook lastig zijn om een leuke foto te maken als je niet gekleed bent voor de plaatselijke temperatuur. Zorg dat je ook bewust bent van hoe de omgeving is. In de Soesterduinen kun je bijvoorbeeld onmogelijk op naaldhakken lopen. Kies voor comfortabele kleding en schoenen die passen bij de omgeving en de temperatuur.

TIJDLOZE FASHION ITEMS

Ieder seizoen heb je wel weer nieuwe mode, met ook weer nieuwe trends. Sommige van deze trends zijn ook te leuk om niet te shoppen. Voor een tijdloze foto is het echter aan te raden om ook tijdloze kleding te dragen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een strak jurkje, een laagjesrok met een leuk bloesje, een stijlvolle co-ord set of een elegante jumpsuit.

EFFEN KLEDING ZONDER PRINTS

Kleding met prints kunnen heel leuk zijn, ook tijdens een fotoshoot. Toch kan het ongewilde vervormingen veroorzaken met de achtergrond. Ook kunnen printjes en logo’s de aandacht afleiden van je gezicht. Je fotograaf zal kleding met prints dan ook zeer waarschijnlijk afraden. Het maken van foto’s is met effen kleding een stuk eenvoudiger en de kans op een leuke foto is groter.

DONKERE AFSLANKENDE KLEDING OF FRISSE WITTE KLEDING

Donkere kleding slankt af, waardoor de lichamen minder opvallen voor de achtergrond. Het voordeel is dat de gezichten sterker naar voren komen en prominent in beeld komen. Lichte kleding kan er prachtig, fris uitzien op de foto. Maar eventuele rondere vormen komen hiermee ook sterker naar voren. Mocht je bang zijn dat je er dik uitziet op een foto, dan kun je mogelijk beter voor donkerdere kleding kiezen.

KLEDING WAAR JIJ JE PRETTIG IN VOELT

Dit is de belangrijkst om op te volgen: trek iets aan waar jij je prettig in voelt. Als jij je gespannen voelt in je kleding, dan ga je dit zeker terug zien op de foto. Zorg dat je jouw leukste outfit aan hebt. Eén waarvan je denkt, die wil ik over een jaar nog wel terugzien op de foto. Je zult merken dat je zelfverzekerder bent en makkelijker kunt lachen. Ga ervoor!

Maak jouw eigen website met JouwWeb